Als je me als kind gevraagd had wat ik zou willen worden, had ik duizenden verschillende antwoorden gegeven. Schrijver, muzikant, actrice, noem het maar op. Alles leek me leuk om te doen, en eigenlijk nog steeds. Een van de dingen die eigenlijk wel in het lijstje ‘top 10 droombanen’ thuis hoorde, maar die ik eigenlijk vergeten was, was het werken in een museum. Het leek me altijd enorm gaaf om uren rond te dwalen tussen schilderijen en oude objecten en er echt alles over te weten. En, laten we even heel eerlijk zijn, de filmserie Night at the Museum heeft hier natuurlijk wel een beetje (heel erg veel) invloed op gehad. Nu kan ik niet met zekerheid stellen dat de objecten in het Noordelijk Scheepvaartmuseum ‘s avonds tot leven komen, wel weet ik dat het echt een leuke plek is om stage te lopen. En nu hoor ik je denken, hoe kom je in hemelsnaam bij het Noordelijk Scheepvaartmuseum als je Popcultuur studeert?

Als je in Groningen bekend bent, dan weet je dat er eens in het jaar een Groninger Museumnacht is. Meerdere musea openen dan ‘s avonds hun deuren voor het publiek, er zijn optredens en lezingen en het is gewoon een gezellig uitje. Ik moet heel eerlijk zijn, ik was er nog nooit eerder geweest. Ik had wel de intentie zeker in mijn eerste studiejaar — maar goed, school en drukte gooiden wat roet in het eten en toen kwam corona… Maar goed, dit jaar was ik er wel. En niet als bezoeker, ik mocht er spelen! Vlak nadat mijn album was uitgekomen had ik een mailtje ontvangen met de vraag of ik wilde meedoen, en ik kon niet anders dan ‘ja’ zeggen. Want volksverhalen vertellen in een museum, beter kan het toch eigenlijk niet?

Ik was nog op zoek naar een stage, en trok de stoute schoenen aan. Na een appje richting het museum met de vraag ‘Hebben jullie nog stagiaires nodig?’, zat ik diezelfde week nog in een kennismakingsgesprek en werd besloten dat ik er stage kon lopen. Er is veel ruimte voor eigen projecten en ideeën, heel veel mensen denken graag mee, en er komen ongelooflijk leuke projecten uit voort. Ik wil graag veel leren, mijzelf altijd verder ontwikkelen en leuke dingen blijven doen. En dat kan ik allemaal doen bij deze stage!

Kan jij de moord oplossen? – Noordelijk Scheepvaartmuseum

Als je in de oudste gebouwen van de stad werkt, en de ruimte hebt om iets te bedenken en te organiseren dat rond Halloween zou gaan plaatsvinden… Dan is een moordmysterie wel erg passend, of niet?

Kun je je het voorstellen? Dat je ‘s avonds alleen in het museum bent en je ineens een ijselijke gil hoort? En dat je een lijk vindt onderaan de trap? Dat het museum jou vraagt om de moord op te lossen? En dat jij er dan achter komt wie het gedaan heeft, hoe en waarom? Dwalend door de duistere gangen van de middeleeuwse panden word je omringd door vreemde geluiden terwijl je op zoek bent naar aanwijzingen. Kraken van het hout terwijl er verder niemand is, het jammeren van

Misschien geef ik nu al wel te veel weg. Hm. Een ding is zeker, als jij een leuk en spannend uitje wilt hebben dan kan dat in het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Wil je meedoen? Wees er dan snel bij, want de kaartjes vliegen over de toonbank!

Zaterdag 30 oktober kan je je eigen detective skills testen door deze spannende moord te onderzoeken. Het spel is geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar, en kost €5 per persoon. Ik adviseer je om in een groepje van maximaal 4 mensen te komen, zodat je op elkaars skills kan leunen.

Belangrijk om mee te nemen is een mobiel met zaklamp en met een internetverbinding dit laatste kunnen we helaas niet garanderen in een pand zo oud als het onze. Ook handig om te weten is dat jij zelf een QR-scanner nodig hebt om te spelen want niet alles is zoals het lijkt… En wil je nu helemaal op-en-top voorbereid zijn? Neem dan pen en papier mee, en kruip in de rol van een echte Sherlock Holmes!

We werken met tijdvakken om iedereen de ruimte te geven de moord op te lossen. Er is elk half uur tussen 17.30 en 19.30 nog ruimte voor wat mensen om te starten.

Je moet je aanmelden via info@noordelijkscheepvaartmuseum.nl, waarbij we graag het aantal mensen met wie je speelt en het tijdvak waarin je wilt beginnen terug zien.

Wees er snel bij, want dit is een uitje dat je echt niet wilt missen!

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *