https://youtu.be/gWJiSX4o3z0

Ik kan me haast niet voorstellen dat iemand dit lied niet kent… Ik ben opgegroeid met de versie van Arlo Guthrie, die een half uur lange intro had met een verhaal hoe hij dit zong op een Folk Festival.

Hij was samen met Pete Seeger op een Folk Festival, en Pete had alle nummers die bekend waren al gezongen, toen hij aan Arlo vroeg of hij niet ook eens wat wilde spelen.

Hij had geen idee wat hij zou kunnen zingen, alles was immers al gezongen. Hij keek het publiek in, dacht even na en vertelde toen dat het nummer dat hij zou zingen, dankzij de folkzanger Elvis Presley bekend gemaakt was.

Je had Pete’s gezicht moeten zien. Dit kon niet. Hoe kan je nou zo’n nummer spelen op een folk festival?!  Pete Seeger, die zijn banjo vast had, had er nog nooit zo eng uit gezien.

Arlo begon te spelen, nerveus over wat Pete er van zou vinden, en zong het eerste couplet. Al heel snel zong de hele zaal mee.

En niet veel later, pakte Pete zijn banjo, en speelde zelf ook mee!

Groot geworden met dit verhaal, vond ik het natuurlijk ook erg leuk om dit te spelen op een podium, op Koningsdag.  Dankzij Ferdinand Donker, die mee speelde en mij begeleidde op piano, heb ik dit nummer kunnen neer zetten.

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *